Angajari in Germania

Loc de munca in domeniul asigurarilor, munca de birou in Germania.

Drept de muncă

De la data aderării noilor state membre la Uniunea Europeană, nu s-au impus restricţii la libera circulaţie a serviciilor decât în domeniul construcţiilor şi a sectoarelor conexe, al decoraţiunilor interioare şi al curăţătoriei industriale (clădiri, mobile şi autovehicule). Aceste prevederi legale tranzitorii, respectiv restricţii ale liberei circulaţii pe piaţa germană a muncii rămân valabile până la 31.12.2013 pentru statele care au aderat la Uniunea Europeană la 1.01.2007.

Un cetăţean român poate solicita un loc de muncă numai dacă deţine un permis de muncă UE eliberat de Bundesagentur für Arbeit (Agenţia Federală a Muncii) (BA) şi pot fi angajaţi numai dacă posedă un astfel de permis. Cetăţenii noilor state membre au prioritate faţă de cei din ţări terţe care ajung în Germania pentru a solicita un loc de muncă. Lucrătorii care au fost înregistraţi timp de 3 ani pe piaţa germană a muncii au dreptul la un permis de muncă UE care este acordat fără restricţii şi pe termen nelimitat prin intermediul agenţiei de ocupare a forţei de muncă relevante.

Cetăţenii Uniunii Europene au drept de şedere necondiţionat, conform legislaţiei comunitare.

Condiţiile în care se poate elibera un permis de muncă UE, în conformitate cu codul de legi sociale este odată ce un solicitant de loc de muncă a găsit un angajator care doreşte să îl angajeze. Acesta trebuie să se prezinte la Agentur für Arbeit (Agenţia Muncii) relevantă din circumscripţia în care îşi are sediul potenţialul angajator, pentru a solicita permisul de muncă UE.

Odată cu obţinerea dreptului de muncă cetăţeanul român obţine automat şi o asigurare medicală de stat, însă pentru cei ce nu au primit drept de muncă şi lucrează pe societate comercială (Gewerbe) este recomandată o asigurare în sistem privat specială pentru români care nu doresc să se stabilească în Germania ci doar vor să muncească pe o perioadă limitată. Asigurarea medicală este obligatorie pe teritoriul Germaniei, iar cei care nu deţin un card de asigurare sunt obligaţi să plătească din urmă pentru lunile de neasigurare. Aceasta în cazul în care cetăţeanul român nu alege asigurarea pentru români care nu doresc să se stabilească în Germania ci doar vor să muncească pe o perioadă limitată.

Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne la adresa de mai jos.

asigurari

Un comentariu»

  capatina wrote @

astept informatii


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: